Heerlijk water biedt zeer effectieve waterfilters.
 

Eenvoudig te installeren en vervangen filter mogelijkheden, zowel voor onder het aanrecht als voor het hele huis.
 

Wanneer een waterfilter voor drinkwater gebruiken?

Om te voorkomen dat het grondwater opraakt wordt er tegenwoordig vaker en vaker oppervlaktewater toegevoegd aan grondwater. Dat zorgt er vaak voor dat het water een onprettige bijsmaak krijgt en dat er meer residuen van schadelijke stoffen achterblijven in het drinkwater.
 

Wij raden in de volgende gevallen zeker aan een waterfilter te gebruiken:

 • als oppervlaktewater de basis van uw drinkwater is
 • als u bepaalde allergieën tegen zware metalen of andere stoffen heeft
 • als u vanwege uw gezondheid beter alleen volledig volledig gezuiverd water kunt gebruiken
   

Het gebruik van een combinatie van een vitaliser en een waterfilter zorgt voor drinkwater van hoge kwaliteit met pure levenskracht en een zachte smaak.  

Het waterfilter kan voor of achter een Leliveld vitaliser worden geplaatst, het water blijft vitaal ook na het filteren.

Een persoon die heel gevoelig en/of lichamelijk kwetsbaar is, zal gevoeliger zijn voor belastende stoffen in water en meer baat hebben bij gefilterd schoon water. Iemand die lichamelijk wat steviger gebouwd is heeft over het algemeen een grotere buffer tegen belastende effecten van stoffen in water. In dat geval kan alleen een vitaliser, voldoende zijn.  

Als u alleen drinkwater grondwater als basis heeft en het water heeft geen bijsmaak kunt u normaal gesproken volstaan met een vitaliser (mogelijk in combinatie met een waterontkalker).
Een waterfilter zal er in alle gevallen voor zorgen dat het water fysiek zuiver wordt en nog beter van smaak is.
Het gebruik van een waterfilter in combinatie met een water vitaliser is ook geschikt voor bijvoorbeeld zwembadwater en vijvers voor koi vissen. 

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunnen we een geschikte oplossing adviseren. Neem daarvoor contact met ons op.
 

Over onze waterfilters

De Aquaphor filterpatronen die wij leveren zijn voorzien van AQUALEN®. Dit is een ionen uitwisseling vezel gemaakt van kokos schaal. Deze vezel is verweven met fijnere koolstof korrels zodat ze op hun plek blijven. Het is als het ware een soort net met ionen die de schadelijke stoffen binden. Dit net bevat actieve koolstof korrels en heeft een heel hoog contact oppervlak.

Het filterpatroon kan op hoge snelheid het water bevrijden van verontreinigingen zonder snel dicht te slippen. Daarnaast bevat het speciale anti zware metalen vezels die zware metalen en ijzer binden en geactiveerd zilver tegen bacteriegroei.

Al onze filters hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding. Al onze filters leveren in tegenstelling tot veel andere goedkopere filters die alleen actieve kool gebruiken een hoge en stabiele filterprestatie gedurende de hele gebruiksperiode.
 

Onze waterfilters filteren ondermeer: 

 • chloor en afbraakproducten van chloor

 • organische verbindingen,

 • bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden en pesticidenresiduen

 • residuen van medicijnen

 • deeltjes en zwevende deeltjes

 • zware metalen zoals lood en koper

 • asbestdeeltjes 

 • optioneel tegen bacteriën en parasieten

 • ijzer
   

De verschillende filtermogelijkheden:
 

 • Een heel huis waterfilter die bij de watermeter achter de hoofdkraan wordt geïnstalleerd en het water in het hele huis of appartement zuivert, niet alleen van roest of zand maar ook van chloor, organische chemicaliën, pesticiden, fenol, zware metalen en meer..

 • Een waterfilter dat op een eenvoudige manier in het aanrechtkastje kan worden ingebouwd, met of zonder aparte kraan en watervitaliser.
 • Een waterfilter dat op een eenvoudige manier in het aanrechtkastje kan worden ingebouwd, met speciaal hollevatensysteem als bescherming tegen bacteriën met of zonder aparte kraan en watervitaliser.
 • Tweevoudig waterfilter voor onder het aanrecht
 • Een waterfilterkan (twee mogelijkheden) voor gebruik op het aanrecht (altijd nog beter en goedkoper dan het kopen van plastic flessen).


Informatie over de optimale combinatie van waterbehandelingen voor het beste drinkwater, zoals ontkalken, filteren en vitaliseren. 

Voor meer filter mogelijkheden neem contact met ons op
 

Drinkwater in Nederland

Veel van het drinkwater in Nederland wordt gemaakt van grondwater, het wordt gewonnen op een diepte van 50-100 meter, waardoor alle bacteriën en virussen al uit het water verwijderd zijn. Het water is 10-100 jaar oud. Ondanks alle milieuverontreiniging is het meeste grondwater nog redelijk schoon en van goede kwaliteit.

Helaas beginnen tegenwoordig meer drinkwaterbedrijven oppervlaktewater toe te voegen aan het drinkwater, wat zorgt voor extra chemische vervuiling. Het komt ook voor dat grondwater vervuild raakt met meststoffen waardoor het niet meer geschikt is voor drinkwaterbereiding.
 
In het westen (de grootste delen van Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland) van het land kan uit het grondwater door het zout geen drinkwater worden gemaakt en wordt oppervlaktewater uit Rijn en Maas gebruikt. Ook in andere delen van het land wordt soms oppervlakte water toegevoegd aan het grondwater om drinkwater te bereiden (bijvoorbeeld in Groningen 25%) Oppervlaktewater bevat meer schadelijke stoffen vanwege lozing van afvalwater in de rivieren en uitspoeling van bestrijdingsmiddelen en meststoffen in de landbouw.

Op de kaart onder deze link kunt u zien hoe het drinkwater in uw woongebied wordt gewonnen om een keuze te kunnen bepalen. (met dank aan het KWR). U kunt ook even contact opnemen met uw waterbedrijf om zeker te zijn van het soort water dat u gebruikt. Kijk welk waterbedrijf http://www.vewin.nl/sector-in-beeld/ verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het drinkwater in uw woonplaats en of er grond en /of oppervlaktewater wordt gebruikt voor de bereiding van dit water.
 

De hardheid van water en waterfilters

De filters die wij aanbieden laten voldoende natuurlijke mineralen in het water. Deze mineralen geven het water een unieke kleuring en kwaliteit. Echter, om ervoor te zorgen dat het water licht van smaak is en makkelijk drinkbaar, is het ook belangrijk dat het niet te hard is. Daarvoor kunt u als de hardheid boven de zeven Duitse graden is een waterfilter combineren met een waterontkalker, deze breekt het aanwezige kalk en zet het om in aragoniet, een onschadelijk vorm van kalk die geen hardnekkige aanslag (ketelsteen) vormt, en dus ook in uw lichaam geen aanslag kan veroorzaken.

Door de mineralen kan het water beter de energie van de vitaliser opnemen en een natuurlijke wisselwerking aangaan met het lichaam. In de natuur vormen de mineralen de structuur voor het vasthouden van de vitaliteit van het water. Mineralen geven het water een unieke kleuring en maken het water levend. Voorbeelden van deze mineralen zijn: calcium, magnesium, natrium, kalium, carbonaten en sulfaten. Het beste is om de vitalizer na het waterfilter te plaatsen.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.